008-abraham-hicks

Hosť: Rád by som vedel, čo mám robiť, alebo čo si myslieť, keď som ustavične prebúdzaný uprostred noci, lebo moja dcéra si myslí, že je čas vstávať a odmieta z nejakého hlúpeho dôvodu zostať v posteli. Chcem vedieť čo si mám povedať, aby som sa vtedy nedostával z vortexu, alebo aspoň mať trpezlivosť, kým sa nedostanem do tichého miesta, aby som sa mohol vrátiť do vortexu. Vlastne som vtedy rozzúrený a chcel by som sa upokojiť.

Abrahám: Ok, nie je ľahké byť v situácii, keď niekto iný od vás požaduje niečo, čo vyzerá byť nezmyselné. Vyzerá to tak, že nie je ľahké vyhovieť niekomu inému a zároveň vyhovieť sebe. To čo by ste chceli dosiahnuť touto kontrolou mysle je, ako sa môcť pozerať na túto situáciu a cítiť sa ohľadom nej lepšie? Je to to, čo chcete? Ako sa môžete cítiť lepšie v situácii, v ktorej sa dobre necítite. A odpoveďou na to je – vrátiť sa späť do všeobecnejšieho miesta.

Koľko rokov má vaša dcéra?

Hosť: 30.

Abrahám: Takže je to dospelý človek, ktorý má schopnosť robiť niečo inak, ktorý si to jednoducho robiť inak nezvolí, je to tak? A vyzerá to, že vy ste ten, kto sa rád vo všetkom prispôsobuje. A tak vidíte, že nie je neobvyklé, keď v tejto situácii cítite zlosť, lebo to čo robíte, – sledujete situáciu,… presne vieme, o čo sa snažíte a nie ste v tom sami, lebo existuje množstvo ľudí, ktorí majú vo svojom živote osoby, ktoré niečo vyžadujú, alebo potrebujú.. inými slovami, nie je to vždy tak, že niekto niečo požaduje, lebo sa nachádza mimo vortexu, niekedy je to niekto, kto skutočne niečo potrebuje, ako napríklad malé dieťa, alebo niekto v istom ohľade závislý, alebo tiež zamestnávateľ, ktorý od vás potrebuje niečo, na čo sa práve v tejto chvíli necítite.

Toto je spôsob, ktorým by sme k tomu pristupovali: najdôležitejšie, čo si treba zapamätať je – … tu je dobrý príklad, bude to znieť trochu od veci, ale nie je, je to presne o tom: boli sme v kontakte so ženou, ktorá mala fyzické bolesti a chcela vedieť, ako môže cítiť pozitívne emócie, keď má takéto bolesti. A my sme jej povedali: Musíte nájsť spôsob, ako izolovať svoju bolesť od svojich emócií, – môžete byť v bolesti a cítiť nádej, alebo mať bolesť a cítiť strach, ale rozdiel medzi pocitom strachu a pocitom nádeje je rozdielom medzi tým, ako sa pre vás veci otočia. A tak je to aj v každom vzťahu, – rozdiel medzi pocitom zúrivosti a pocitom lásky je rozdielom medzi tým, ako sa vzťah zlepšuje.

Neexistuje nič viac, čo by si mohla želať matka viac, ako blaho svojho dieťaťa. Pokiaľ teda, – my to teraz povieme a ešte nikdy sme to nevyjadrili tak jasne, – pokiaľ to nie je vaše vlastné osobné blaho. Je ťažké to počúvať, – deti z celého sveta majú bolestivé grimasy, keď počujú, že moja mama sa stará viacej o svoje vlastné blaho, ako o moje – k čomu to svet speje… A my na to vravíme: už skutočne dospel čas k tomu, aby matky po celom svete – a otcovia tiež, – dospeli k jasnému vedomiu, že to, na čom záleží najviac je VAŠE fyzické blaho. Pretože, keď si neurobíte čas na to, aby ste dosiahli súlad s tým, kým ste, nemáte aj tak nič, čo by ste mohli dať komukoľvek inému. Musíte dosiahnuť súlad sami so sebou.

Ale potom je tu ďalšia vec: na to, aby som dosiahol súlad, potrebujem, aby sa moja 30-ročná dcéra správala inak, ako sa správa a my vravíme, – síce to tak môže vyzerať, ale v skutočnosti to tak nie je. Pretože vy nemôžete byť závislí na tom, čo robí niekto iný, aby ste sa mohli cítiť dobre. Musíte nájsť spôsob, ako dosiahnuť svoj vlastný súlad bez ohľadu na to, čo robí niekto iný. – Čo vieme, že je ľahšie povedať, ako vykonať, – vyžaduje to istý tréning. A často to vyžaduje tréning už vtedy, keď tam nie ste práve s nimi, – treba to trénovať, keď ste v stave úľavy, preč od nich, keď práve nepôsobia vaše negatívne predpoklady.

Je to naozaj zaujímavé, – byť v situácii, keď vás hnevá správanie niekoho, a počuť vtedy Abraháma povedať: – toto je vaša práca, lebo čo chcete povedať je – „nie, je to ich úloha, aby prestali byť otravní“. No my vravíme: – Dobre, bolo by pekné, keby prestali byť otravní, alebo keby sa prestali správať zle, ale nad tým nemáte žiadnu kontrolu. A keď sa snažíte kontrolovať nekontrolovateľné, – rodičia na celom svete, učitelia na celom svete sú rozhodnutí kontrolovať správanie, namiesto toho, aby boli v súlade so svojou vlastnou verziou toho, čo dobré správanie je. A v tom je veľký rozdiel.

Musíte nájsť spôsob, ako v duchu vidieť svoju dcéru žiť viac tak, ako ju chcete vidieť žiť a nastaviť sa na to. Alebo z nej úplne stiahnuť svoju pozornosť. Toto sú naozaj vaše jediné možnosti. Pretože, kým pozorujete to, čo sa deje a privedie vás to do bodu tohto nepohodlia, potom používate správanie svojej dcéry ako svoju výhovorku nebyť v súlade s tým, kým skutočne ste. A to má, ako už viete, škodlivý vplyv na vzťah s vašou dcérou, ale má to práve taký škodlivý vplyv aj na váš vzťah so Zdrojom, ktorý je vo vašom vnútri.

Bolo by to také krásne ráno, keby ste sa prebudili a nevenovali ani náznak tomu, čo si ktokoľvek o čomkoľvek myslí, a veľa ľudí by povedalo, „teda Abrahám, to by bol taký sebecký svet, v ktorom by som nechcel žiť“. My vravíme, – nie, bolo by vám nádherne, lebo ak by boli všetci v súlade s tým, kým skutočne sú, keby každý objavil spôsob, ako byť dostatočne sebecký a staral sa dostatočne o to, ako sa cíti, keby každý smeroval svoje myšlienky ohľadne čohokoľvek spôsobom, že by bol Zdroj v ich vnútri v súlade s nimi a oni by boli v súlade so Zdrojom vo svojom vnútri, – to by bol úžasný svet.

Inými slovami, – nemôžete byť v súlade so svojím Zdrojom a zároveň nemilovať svoju dcéru. Takže keď ste v súlade so Zdrojom, tak milujete svoju dcéru. A keď udržiavate svoju dcéru ako predmet svojej pozornosti, keď ste v súlade so Zdrojom a milujete ju, ona má z vašej pozornosti prospech. Ale pokiaľ cítite hnev a ona je predmetom vašej pozornosti, to je potom už úplne iný príbeh.

Len to trénujte, pôjde to čím ďalej, tým lepšie.

Preklad: (Pôvodný záznam)

Kto je Abrahám

Čítajte tiež:  Presvedčte svoju myseľ, aby verila, že máte tie peniaze už teraz – Abraham Hicks

Páčil sa vám článok? Prispejte TU čiastkou 3€, 5€, 10€, alebo ľubovoľnou sumou na podporu týchto stránok a ďalších prekladov. Vaše dary oceňujem. Ďakujem.