09-21-2018-abraham-hicks

Afirmácia je pozitívne tvrdenie, ktoré zámerne používame na zlepšenie nášho života.

– Náš život, celý náš svet si vytvárame sami a za to ako vyzerá, sú v obrovskej miere zodpovedné naše prevládajúce presvedčenia. Máte problém vo finančnej oblasti? Skúste sa zamyslieť nad tým, čo si myslíte o peniazoch, o ich zarábaní a o bohatých ľuďoch. Že nič dobré? – Nečudo, že vám toho vesmír prináša viac (v tomto prípade nedostatok).

Pozitívne na tom je, že naše presvedčenia môžeme zmeniť, ak si myslíme, že nám neslúžia dobre. Ako hovorí Abrahám, presvedčenie je len často opakovaná myšlienka. Ak teda identifikujete u seba obmedzujúce, či dokonca škodlivé presvedčenie, môžete sa rozhodnúť, že ho nahradíte niečím lepším. Jednoducho tak, že nájdete vhodné pozitívne tvrdenie a budete túto myšlienku opakovať tak často, že sa z nej stane nové presvedčenie, – také, ktoré vám poslúži oveľa lepšie. Negatívne myšlienky totiž nemôžete jednoducho vypnúť, či vymazať, ale môžete sa rozhodnúť, že budete miesto nich venovať pozornosť niečomu inému, – tomu, čo je pre vás prínosné.

Je to teda v podstate jednoduché, len tu treba ešte myslieť na zopár maličkostí.

– Slová samé o sebe vám nedajú nič. – Podstatná je vibrácia, ktorú u vás vyvolávajú. Bezduché opakovanie nejakej frázy k ničomu nepovedie. – Je na to samozrejme potrebná vaša pozornosť.

– S tým súvisí možnosť, že dané tvrdenie, hoci vyzerá pozitívne, pre vás nebude vhodné. Prečo? Môže sa stať, že afirmácia, miesto toho, aby vás približovala k tomu čo chcete, vo vás môže naopak aktivovať vibráciu opačného konca danej témy – teda to, čo nechcete. K tomu dochádza napríklad vtedy, ak tomu tvrdeniu neveríte, – ak sa vám zdá prehnané, lebo vo vašom vnímaní nezodpovedá súčasnej realite a v tom prípade sa u vás ešte viac zaktivuje napríklad nedostatok, ktorý pociťujete. – V takom prípade túto afirmáciu radšej nepoužívajte, lebo také jej použitie môže spôsobiť viac škody, ako úžitku. Či je dané tvrdenie pre vás vhodné, zistíte veľmi jednoducho – podľa pocitu, aký vo vás vyvolá. Nepríjemný pocit znamená, že sa vzďaľujete od toho, čo chcete, a príjemný naopak, že sa k svojej túžbe približujete. Závisí to aj od toho, v akom stave momentálne ste. Môže sa stať, že tá istá afirmácia v horšom stave vyvolá zlý pocit, ale ak ste vo vortexe, tak je v poriadku. – Tu platí to, čo všade – ak sa cítite dobre, potom to, čo v takom vortexovom stave robíte, povedie pravdepodobne k  niečomu ešte lepšiemu. Čiže ako pri všetkom – dostaňte sa do vortexu, a potom…

Ale vhodné afirmácie (výber záleží len na vás) vás môžu, ak sa do nich ponoríte, do vortexu veľmi ľahko dostať. Aspoň mne to tak funguje 🙂

A nemenej príjemné je, ak po istom čase práce s konkrétnou afirmáciou mi vesmír doručí manifestačný dôkaz o posune mojej vibrácie ohľadom danej témy – keď sa mi moja nová vnútorná realita v živote zhmotní. Niekedy takým prekvapujúcim a potešujúcim spôsobom, že ostávam stáť v úžase.

Ešte jeden tip. Chcete prerobiť vaše náhodné negatívne myšlienky na niečo pozitívne? Pripravte si jednu (či viac, podľa chute) afirmáciu, a keď vám napadne negatívna myšlienka, ktorú si uvedomíte, povedzte si namiesto nej pripravené pozitívne tvrdenie, prípadne ho zopakujte. Tak sa pre vás stane negatívna myšlienka spúšťačom pozitívnej zmeny.

– Pomocou afirmácií môžete takto systematicky prerobiť svoje obmedzujúce presvedčenia na také, ktoré vás budú posilňovať a posúvať vás smerom k tomu, čo chcete. – A tým postupne zmeniť aj svoj svet a svoj život na taký, aký chcete žiť.

Na inšpiráciu ponúkam zoznam možných pozitívnych tvrdení.

Pre začiatok uvediem tú, ktorú považujem osobne za najsilnejšiu:

– Mám sa rád/a a som so sebou spokojný/á.

– Sebaláska a sebaprijatie sú v našom živote kľúčové – na nich je postavené a od nich sa odvíja prakticky všetko ostatné v našich svetoch. Najznámejšia propagátorka afirmácií, Louise Hay odporúča toto tvrdenie opakovať každý deň po niekoľko týždňov aj 200-300x denne – vždy keď si spomeniete. Len toto jednoduché cvičenie môže mať na váš život naozaj prevratný vplyv. Najmä vtedy, ak máte so sebaláskou a sebaprijatím problém (čo má žiaľ väčšina ľudí). V prípade, že pri vyslovení tejto vety máte silný negatívny pocit – teda že vnímate, že to nie je pravda, tak budete vedieť, že naučiť sa mať rád/rada a prijímať sa je práve to, čo vám váš Zdroj, vaše Vyššie Ja naozaj praje (keďže negatívny pocit vždy znamená, že sa vaša myšlienka nezhoduje z myšlienkou vášho Vyššieho Ja – Vášho Zdroja. Váš Zdroj vás vždy miluje a bezvýhradne prijíma). V tom prípade sa nenúťte nasilu do opakovania, len si dajte jemný zámer, že sa chcete v tomto smere v živote posunúť. Vesmír vám už dodá vhodné spolupracujúce zložky – či už informácie, ľudí, impulzy, alebo znamenia.

Ďalšie afirmácie:[1]

– Som Tvorcom svojho života.

– Otváram sa životu. Teším sa zo života.

– V mojom svete je všetko v poriadku.

– Verím v chod života. Všetko, čo potrebujem, vždy dostanem. Som v bezpečí.

– S láskou riadim svoju úžasnú myseľ.

– Svoj život ovládam iba ja. Som sám sebou. Mám sa rád.

– Som harmonický. Som silný a schopný.

– Zasluhujem si to najlepšie a s láskou si to dovoľujem prijímať.

– Mením sa k lepšiemu čím ďalej, tým ľahšie.

– Som žiarivo zdravý.

– Som šťastný a slobodný.

– Mladnem 🙂

– Som vyrovnaný a harmonický.

– Je prirodzené, že veci ku mne chodia.

– Cítim sa dobre, užívam si život s ľahkosťou a ľahko ku mne prúdi všetko, po čom túžim.

– Žijem príjemne, s ľahkosťou, v harmónii a rovnováhe.

– Len ja si v sebe vytváram svoje pocity, som plne zodpovedný za to, aký pocit chcem cítiť a cítim.

– Všetko čo chcem, je už hotové. Veľa z toho je už tu a všetko ďalšie mi prúdi do života a ja to s láskou prijímam.

– Som mladý, som zdravý, som šťastný, som silný. Dokážem všetko.

– Tvorím si svoju náladu.

– Dnes hľadám dôvody na radosť a nachádzam ich.

Láska a vzťahy:

– Som plný lásky a náklonnosti.

– Kamkoľvek idem, stretávam lásku.

– Všetky moje vzťahy sú harmonické. Žijem v harmónii s každým, koho poznám.

– Celý som naplnený láskou. Ľúbim, zaslúžim si lásku a som milovaný.

– Som skvelý partner.

– Ľudia ma majú radi, keď som sám sebou.

– V hĺbke mojej bytosti je bezodná studnica lásky. Nechávam túto lásku vyvierať na povrch. Vyžaruje zo mňa na všetky strany a znásobená sa vracia späť.

Hojnosť:

– Som obklopený hojnosťou. Hojnosť a blahobytie ku mne prúdia.

– Viem, že peniaze môžu prísť rôzne. Som otvorený akejkoľvek ceste, ktorou chcú prísť. Existuje množstvo ciest.

– Som bohatý.

– Ako magnet priťahujem Božiu hojnosť.

– Som požehnaný nad všetko očakávanie.

– Prichádza ku mne bohatstvo každého druhu.

– Najľahšie zo všetkého sa získavajú peniaze.

– Som otvorený a ochotný prijať všetko dobro a hojnosť vesmíru.

– Som otvorený a prístupný novým zdrojom príjmu.

– Prijímam všetko dobré z očakávaných i neočakávaných zdrojov.

– Ako …(povolanie) zarábam veľa.

– Prichádzajú mi do života dobre pociťujúce zdroje peňazí.

– Podvoľujem sa svojmu blahobytiu. Umožňujem blahobytiu byť.

– Zarábať peniaze je zábava. A čím väčšia zábava, tým viac zarobím.

– Prosperita a hojnosť sú môj prirodzený stav. Ja som hojnosť.

– Som magnet na peniaze.

Úspech:

– Neustále sa zlepšujem a rastiem.

– Všetko mi vždy skvelo vychádza.

– Som úspešný vo všetkom, do čoho sa pustím.

– Všetko sa mi darí.

– Kráčam od úspechu k úspechu.

– Vždy mi všetko vychádza. Veci mi vždy vychádzajú.

– Ja som víťaz.

Pre tých, ktorí radi povznášajú ostatných (obľúbená afirmácia Esther Hicks):

– Ja …(meno a priezvisko), skrz božskú lásku vidím a priťahujem k sebe bytosti, ktoré skrz môj proces hľadajú osvietenie. A spoločne sa tým procesom teraz povznášame.

Autorka: Zuzana Makovská

[1] Zdroje afirmácií: konverzácie Abraháma, kniha Miluj svoj Život od Louise Hay (veľmi odporúčam, jedna z najlepších kníh vôbec – autorka okrem iného uvádza afirmácie na liečenie mnohých bežných chorôb a riešenie problémov) a vlastná tvorba.

Kto je Abrahám

Čítajte tiež: Najdôležitejšia vec, ktorú potrebujete vedieť

Páčil sa vám článok? Prispejte TU čiastkou 3€, 5€, 10€, alebo ľubovoľnou sumou na podporu týchto stránok a ďalších prekladov. Vaše dary oceňujem. Ďakujem.