10-03-2018-abraham-hicks

Hosť: Čo vám tak dlho trvalo? (smiech)

Abrahám: My sme tam boli, kde ste boli vy? (smiech)

Hosť: – Každopádne…(smiech) – dobre… jeden deň ste hovorili o sloních jamách…

Abrahám: Oh, to si Esther robí srandu –

Hosť: Áno, ale – bol som tam a čo by som vám chcel zmieniť, – to sú moje „výmole na ceste“. Moje – pekne si plávam, a odrazu sú tu tieto jamy, a ako zisťujem, niekedy je nesmierne ťažké dostať sa z nich, – ale vždy to zvládnem, dostať sa z nich, – ale niekedy je to „slonia jama“ a je to neznesiteľné – je skutočne ťažké, dostať sa z toho, – ale zvládnem to. Môžete mi s tým pomôcť?

Abrahám: Vaša pozornosť, – to vaše podrobné skúmanie toho, kde ste, je to, čo spôsobuje nárast hybnosti, ktorá vás tam drží dlhšie. Naozaj je to o tom vašom „tak silnom chcení mať to dobre“, že kedykoľvek si myslíte, že to nemáte, tak ste na seba tvrdý. Je to ten fakt, že ste „v jame“ a ste na seba besný z toho, že ste tam, – to spôsobuje, že sa tie jamy ukazujú a to robí tak ťažké dostať sa z nich. Pokiaľ by ste to brali len ako súčasť zábavy, – súčasť plánu, súčasť toho „keď neviete, čo nechcete, tak neviete, čo chcete“, – ako súčasť toho… Chce to len nebyť na seba tak tvrdý kvôli tomu. – A hľadať v tom tú zábavu.

Esther bola so skupinou priateľov, išli k jednej sopke a vzali si päť malých štvorkolesových vozidiel a šli. A tak – a viezli sa mimo ciest, takže to bolo prašné a bolo dosť veterno a bola to naozaj zábava. A šli na miesto, kde prakticky nikto nechodí, – lebo to bolo mimo ciest a bolo tam plno prachu – a bola to naozaj zábava. – A keď zastavili a pozerali na tú najnádhernejšiu pláž ktorú kedy kedy kedy videli – naozaj tú najnádhernejšiu, – a uvedomili si, že sčasti dôvodom, že tam bolo tak nádherne, bolo to, že tam nebol nikto iný. – Inými slovami, je niečo naozaj pekné na tej ceste, ktorá je málo vyšľapaná… Ale bolo tam ešte viac ako to, – ich vnímanie krásy toho miesta bolo zosilnené kontrastom, v ktorom boli, – tým, ktorý si zažili na ceste tam. – Neexistuje nič lepšie, čo by vyostrilo vaše ocenenie niečoho nádherného, ako byť nejaký čas na mieste, ktoré je o niečo menej nádherné. Pokiaľ to do istého stupňa zvládate. – Vidíte, k čomu nás to dostáva?

A potom, aby to bolo ešte zábavnejšie, – Tak teraz sa hýbu nahor tou horou a Esther, ktorá je – je intuitívna, necháva sa viesť inšpiráciou, je vyladená na nás, – má naozaj dobrý nos, – je zvyknutá na motory, má dobré vnímanie na jazdu, – miluje byť na ceste, naozaj miluje motory. Vníma, keď motor nie je trochu v poriadku, – a tak cítila, že s motorom trochu niečo nie je v poriadku. – Vnímala to, akoby išiel príliš sťažka. Vnímala to, mohla to – ako to, že to vedela, – jednoducho to vie vycítiť. A povedala šoférovi, – sedela vpredu pri ňom, – a povedala mu: „Je zapnuté kúrenie?“ (vedela, že nie je, lebo mohla vidieť všetky tlačítka, ale to bol jej spôsob nadhodenia tej konverzácie, lebo vnímala že tento motor je príliš horúci – bolo jej horúco na nohy, vnímala, že v kabíne je priteplo.) A on vraví: -„Nie, kúrenie nie je zapnuté.“ A Esther vraví: „Mhh, motor sa musí prehrievať.“ – A on vraví: „Nie, motor je v poriadku.“ – pozerajúc na kontrolky. – A potom tá vec jednoducho zastala. (smiech)

– Už nijak raz nešla ďalej. – A neukázalo to, že je prehriate, nikto nevedel, čo sa udialo – on nevedel. Esther vraví: „Ok, ak sa trochu schladí, možno naštartuje.“ – a potom, čo sa trochu schladilo, naštartoval.

– Takže, Esther stojaca vonku, mimo cesty, s tými, čo boli v jej malom voze, – a užíva si to. – Nebola na rozpakoch, že jej voz prestal fungovať, – necítila sa, ako zlý tvorca, – že sa dostala do toho zlého auta (smiech), neobviňovala muža, ktorý šoféroval, – to nebola jeho vec. – Len tak stála, s vetrom povievajúcim v jej vlasoch, a opájala sa tým, ako život predstavuje viac vecí, z ktorými môže byť zábava. Áno. – Vari ju tento Boh trestal? – „Ty, zlé dievča! (smiech) – Ty sa dostaneš do toho, čo sa ďaleko od cesty pokazí…“ – Esther vedela, že nebude musieť kráčať pešo, – inými slovami – neboli preč, v strede púšte, – nebolo tam žiadne riziko, nebol žiaden dôvod cítiť pri tom čokoľvek iné, ako zábavu. – Vidíte, k čomu sa dostávame?

A nikdy tam nie je žiaden dôvod, aby ste z toho cítili čokoľvek iné ako zábavu. – Nie je v tom žiadne „znamenie od niekoho“, – ktoré potvrdzuje zlý stav vášho bytia, – keď sa niekedy nájdete v situácii, keď nemáte v niečom jasno, – len cez to prejdite a užívajte si to. A hľadajte v tom ten úžitok z toho, lebo ste povedali: „Pôjdem tam a budem mať zážitky, ktoré mi pomôžu definovať, čo chcem, – len etapa/cyklus, to je všetko, čo tu prebieha – to je všetko, čo tu beží. – Neurobili ste nič zle, neurobili ste príšernú chybu, ne-… – každopádne ale vaše topánky sú divné…(smiech) – vždy len dobre s vami 🙂 … vždy len dobre

A tá pekná vec, dokonca aj na tej najhlbšej slonej jame – ak tam napokon spadne slon, môžete sa na ňom vyšplhať von (smiech) – Vždy je tam nejaká cesta von. – Vždy je cesta von. (smiech)

Hosť: Myslím že to dám. Ďakujem vám.

Abrahám: Dostatočne jasné?

Hosť: Áno, ďakujem vám.

(potlesk)

– Preklad: (Pôvodný záznam)

Kto je Abrahám

Čítajte tiež: Ak chcete vidieť svet očami Zdroja, musíte robiť toto

Páčil sa vám článok? Prispejte TU čiastkou 3€, 5€, 10€, alebo ľubovoľnou sumou na podporu týchto stránok a ďalších prekladov. Vaše dary oceňujem. Ďakujem.