01-16-19-abraham-hicks

Hosť: Ahoj. Je naozaj dobré byť tu. Je to moja prvá plavba a dokonale si ju užívam – každú minútu z nej. Veľmi vám ďakujem. Moja otázka je, – ako sa dostať do kontaktu s mojím Vnútorným Bytím, keď sa deje veľký kontrast?

Abrahám: Napríklad…

Hosť: Napríklad nedávno som mala istý kontrast, ktorý sa udial a praktizujem všetko, čo hovoríte, – už to chvíľu robím a môj život je veľmi dobrý, v mnohých aspektoch. Ale mala som istý kontrast, ktorý sa udial asi pred mesiacom a jednoducho som sa nemohla nejako prepojiť sama so sebou a bolo veľmi ťažké dostať sa späť do miesta vortexu.

Abrahám: Toto je zaujímavá vec, lebo keď ste uprostred kontrastu, tak, – pretože je to živé a pretože je to blízke a lebo je to skutočné a pretože niekedy to vidia ostatní ľudia, – nie je najľahšia vec odvrátiť od toho vašu pozornosť. A tak vaša otázka je, – „Ako môžem ignorovať niečo, čo sa deje a premýšľať o niečom, čo by som uprednostnila?“ A odpoveď – ktorú ste už dala – je: jednoducho to praktizovať.

Všimli ste si, – páčilo sa vám prechádzať komorami prieplavu? Dá sa to považovať v mnohých ohľadoch za fascinujúce. Logické, – je to logické, že? – Bola tam vyššia „vibrácia“, ktorú vaša loď chcela dosiahnuť (vyššia úroveň morskej hladiny – pozn. prekl.) a začínali ste v nižšej vibrácii (smiech) – A bolo logické, že ste sa nemohli jednoducho prehnať – prerútiť komorami, – inými slovami, – nebolo by to dobré pre loď. Skúšate to vo svojom vlastnom živote, ale veľmi dobre to nefunguje.

Takže miesto toho, jednoducho ste to vzali postupne, – inými slovami, – jednoducho priviedli vodu do tej úrovne, kde ste, – čo je to, čo robí život: – život k vám istým spôsobom prichádza, na tú vibračnú úroveň, v ktorej ste a vy sa len akosi otvoríte možnostiam a istým spôsobom jednoducho vplávate dovnútra… – dobre, v skutočnosti vás stiahnu, – ale, (smiech) ale – žiadne prirovnanie nie je naozaj dokonalé…

A tak sa nájdete v tejto prvej komore a potom… a potom, zatiaľ čo ste tam boli, tak tá voda stúpala a voda stúpala a voda stúpala a voda stúpala – a potom naozaj nebolo pre vás nelogické vplávať do ďalšej. A potom voda stúpala a voda stúpala a voda stúpala a potom nebolo pre vás nelogické vplávať do ďalšej.

A tak, – dostávanie sa do vortexu, či dostávanie sa do súladu s tým, kým skutočne ste, je tomuto podobné – nerobíte to všetko naraz, ale chápete, že je to možné urobiť. Inými slovami chápete, že existuje nejaké miesto, kde chcete byť, kde ale momentálne nie ste, – ale nešaliete, – neotočíte sa, aby ste utekali opačným smerom, neroztečiete sa,  – miesto toho sa len sústredíte a očakávate dobré veci a očakávate, že sa otvorí cesta, – a zatiaľ čo to robíte, tie zdroje – … vidíte, to čo chcete, kam skutočne idete, JE vo vibračnej zhode s tým, kým skutočne ste.

– To čo chcete a kam skutočne idete JE vo vibračnej zhode s tým, kým skutočne ste a so všetkým čo chcete. A tak, ak stojíte na mieste tohto poznania – inými slovami, – pociťoval niekto z vás nejaké výhrady voči tomu, že sa vaša loď má zdvihnúť 84 stôp, či 85 stôp do inej vody? Mal niekto z vás voči tomu nejaké výhrady, alebo ste verili tomu procesu? – Vedeli ste, že to bude postupné – bolo to tak postupné, že ste dokonca necítili žiadne výkyvy – bolo to tak plynulé a už toľkí tým doteraz prešli… Inými slovami – verili ste tomu, lebo ste to vedeli.

A tak, toto je tá istá vec. – Ak stojíte v kontraste niečoho nechceného – jednoducho robíte to najlepšie, čo viete, aby ste z toho aktivovali toľko, koľko to len bude možné. Tým, že uvoľníte svoje myšlienky o tom. Tým, že o tom nebudete rozprávať. – Že o tom nebudete bloggovať. Že nebudete posielať maily. Že v tom nebudete zápasiť. – Neskúšajte to rozprávať ostatným. Nesnažte sa dostať iných k pochopeniu toho, ako sa cítite. Nesnažte sa obraňovať svoju pozíciu. Nesnažte sa dokonca ani vysvetľovať svoju pozíciu – a nerobte snímky svojej pozície! Nesnažte sa zdokumentovať svoju pozíciu!…(smiech)

A snažte sa, ako len môžete, vyhnúť sa ľuďom, ktorí toto s vami chcú robiť. Inými slovami, odstráňte sa z konverzácií, ktoré sú ľahké a nasmerujte svoj pohľad na ďalšiu „vibračnú komoru“. Tam zamerajte svoj pohľad a buďte pozorní, – sledujte, keď sa prieplavové brány otvoria.

Mal vari niekto z vás nutkanie preliezť cez tie brány? (smiech) – Keď ste stáli tam na prove lode: „Nebudem na toto čakať, trvá to príliš dlho, idem, – preskočím cez tú bránu!“ (smiech)

– Vedeli ste, že keď budete jednoducho len relaxovať, tak sa voda naplní a že potom sa tu hladiny vyrovnajú a tie brány sa otvoria ľahko a tak proste pôjdete. Neboli ste jednoducho len spokojní s plynulou jazdou, ktorú ste mali? Nebol to vari jednoducho veľkolepý, ale pritom logický technický počin?

– A tak, tento vortex je omnoho – omnoho jednoduchší, ako toto. – Hoci ten istý druh princípu, ako vidíte. – Jednoducho sa len uvoľnite. A nepanikárte, že nie ste v tej komore, v ktorej chcete byť. Lebo to prichádza – prichádza to, prichádza to, prichádza to, prichádza to… – a potom idete – plávate priamo do západu slnka – presne tam, kde chcete byť.

Pomohlo to?

Hosť: Áno, veľmi. Veľmi pekne vám ďakujem.

(potlesk)

– Preklad (Pôvodný záznam)

Kto je Abrahám

Čítajte tiež:  Nerozprávajte o svojej zraniteľnosti

Páčil sa vám článok? Prispejte TU čiastkou 3€, 5€, 10€, alebo ľubovoľnou sumou na podporu týchto stránok a ďalších prekladov. Vaše dary oceňujem. Ďakujem.