01-19-19-abraham-hicks

Hosť: Moja najvýraznejšia otázka je o – nuž, idem hovoriť o mimovortexovej skúsenosti, ale budem vo vortexe, keď o tom budem vravieť… (smiech)

Abrahám: Toto nie je možné.

Hosť: OK, takže mi dovoľte vyskočiť von, len na chvíľočku (smiech) aby som…

Abrahám: A prečo by akákoľvek zámerne tvorivá osoba chcela urobiť niečo tak bláznivé, ako je toto?

Hosť: Lebo – nebudem to teda uvádzať, len o tom začnem hovoriť. (smiech)

Abrahám: Takže neexistuje žiadna slobodná vôľa… (smiech)

Hosť: … Vravel som, že som mal klinickú depresiu, mal som to… bla-bla-bla, – to je ten príbeh. Približne pred troma mesiacmi som prešiel cez skutočne zlé zakliatie, kde som bol naozaj suicidálny. A otázka je, – keďže som strávil roky pokúšajúc sa veriť tomuto emociálnemu navádzaciemu systému a robím to po väčšinu času a slúži mi to ozaj dobre. A toto je moje hlavné zameranie v živote – je to, veriť tomu, bez ohľadu na – bez ohľadu na to, čo vy vravíte, bez ohľadu na to, čo učiteľ vraví, bez ohľadu na to, čo moja partnerka hovorí, – verím tomuto.

Uprostred tejto depresie môj emocionálny navádzací systém – lebo ide o to, že depresia ovplyvní väčšinu emócií, – bol som taký deprimovaný, že som cítil, akoby – tá analógia, ktorú používam, – je to akoby ste boli na lodi s kompasom, a ten kompas bol jednoducho zaseknutý na juhu. A ja, – viete, – akoby som nemohol.. – takže ak verím môjmu emocionálnemu navádzaciemu systému, ale ten emocionálny navádzací systém, – je to ako počítač s vírusom, – bol som naozaj stratený…

Abrahám: Nuž, tá depresia, – my si nemyslíme, že váš emocionálny navádzací systém bol „pokazený“. – Keď sa cítite depresívne, tak vám to dáva veľmi silný signál.

Hosť: Ale ja som nemohol…

Abrahám: – Nie je nefungujúci…

Hosť: Ale ja som nemohol ísť odtiaľ NIKAM… Myslím tým, mal som – , nemohol som – , nemohol som dokonca ani siahnuť po lepšie pociťovanej myšlienke, lebo to bolo, bolo to tak hlboké a temné…

Abrahám: – Pretože, – čo ste mohli urobiť, bolo – pustiť tú myšlienku, že?

Hosť: – To som urobil, – spal som – , čo je – , čo mnohí ľudia s depresiou robia, – spal som – , čo bol môj najrýchlejší spôsob…

Abrahám: Takže kde sa tu dostanete k tej dobrej časti? (smiech)

Hosť: – Nuž –  takže nie je žiadna ozajstná odpoveď na túto otázku? – Myslím tým – myslel som, že to bola skvelá otázka. Nie? (smiech) – Ak emocionálny navádzací systém nie je – nemôžem mu dôverovať –

Abrahám: Ale emocionálny navádzací – neexistuje čas, keď váš emocionálny navádzací systém – ten pocit depresie, ktorý ste pociťovali bol váš indikátor, že ste boli zameraní na dostatok vecí – dostatočne dlho – že ste si zariadili svoje vyčerpanie vášho súladu s tým, kým skutočne ste. – A to bol ten pocit vášho ochudobnenia sa o to, kým skutočne ste. Takže.. – aká je tá otázka? Tá otázka je, – Čo urobím odtiaľto?

Hosť: – Ako by som mohol dosiahnuť lepšie pociťovanú myšlienku – keď nemôžem nájsť lepšie pociťovanú myšlienku. – Nemohol som vyrozprávať svoju cestu von z tohto, – nemohol som vymodliť svoju cestu von z toho, – vymeditovať svoju cestu von z toho, vyspať svoju cestu z toho…

Abrahám: Nuž zjavne nič z toho nie je pravdou, pretože nie ste stále tam. (smiech) Takže niečo sa udialo – vy to povedzte nám! Čo sa stalo – čo sa stalo? Lebo nie ste stále tam. Nie ste, – začali ste túto konverzáciu tým, že ste povedali: „Teraz som vo vortexe, ale nebol som, ale chcem rozprávať o tom, keď som nebol. A my vravíme: pokračujte v tomto, a nebudete znova. (smiech) – toto je naozaj tá pointa, ktorú predkladáme.

– Ak idete späť a analyzujete, o čom bola vaša depresia, musíte aktivovať, čokoľvek to bolo a potom – potom ste von z vortexu do takej miery, že máte takúto konverzáciu. – Je to ako presný opak toho, čo my, – k čomu vás povzbudzujeme dnes po celý deň. A čo sme robili s naším priateľom práve teraz. My vravíme: Keď ste vo vortexe, NASÁVAJTE TO. A – ale čo vy robíte, je bytie mimo vortexu a nasávanie TOHO. – Ba čo viac, – vy nie ste len von z vortexu – vy špekulujete nad vrátením sa späť, keď ste boli preč z vortexu a nasávate to, tým, že o tom máte konverzáciu, či tým, že chcete o tom špekulovať. – To všetko pod zámienkou hľadania informácie, či nejakej odpovede na otázku.

Hosť: OK, tak zahoďme preč tú otázku. (smiech)

Abrahám: Dochádza vám to, o čom hovoríme?

Hosť: Ja – áno, dochádza.

Abrahám: Toto je štýl veľkého množstva ľudí – držať sami seba v akomsi večnom močiari nikdy nekončiacej terapie. – Inými slovami, „poďme rozprávať o tom, čo nás trápi, rozprávajme o tom prečo nás to trápilo“. A my vravíme: Nerobte to! Lebo to je mimo vortexu, mimo vortexu, mimo vortexu a robí to presný opak toho čo, – o čom toto všetko je!

Toto je o tom, nechať vortex vyladiť vás do vyššej vibrácie. A čo vravíte vy je: „Ale Abrahám, ja som bol vibračne, – bol som v takom nesúlade…“ A my – a to je to čo chceme, aby ste počuli:

Ak nerobíte nič, čo by podporovalo, či podnecovalo tú bolesť, v ktorej ste, tak vortex vás zavolá nahor. Presne toto urobí. Takže to je to, – to je to, prečo je pre niekoho, kto je naozaj v depresii, úplne normálna vec spať. – Pretože všetko vo vašom tele sa akoby vypne, – a vaše Vnútorné Bytie vedie každú vašu časť odpútať/rozptýliť sa, – odpútať sa, – dekonštruovať, dekonštruovať, – odpútať sa, odpútať sa. A v týchto hlbokých driemotách, – keď tam už nie je žiadna ďalšia aktivácia tejto negatívnej vibrácie – a keď sa zobudíte, zobudili ste sa v lepšom mieste.

Hosť: OK.

Abrahám: Ale, je to extrém, ako vidíte. A dôvod, prečo je to extrémne, je, – lebo ste tvrdohlavý. Ste tvrdohlavý – a nie ste iný ako mnoho ľudí. – Myslíte, že môžete „premyslieť“ svoju cestu von z depresie. – A vy nemôžte. Pretože ak premýšľate o tom, čo vás deprimuje, drží vás to mimo vortexu a zákon príťažlivosti vám toho jednoducho prináša viac.

Musíte dekonštruovať to myslenie. A to je dôvod, prečo vás nabádame obrátiť sa k emóciam. Ale ak sa obrátite k emóciám, povedali ste: „Cítim sa jednoducho príšerne. Cítim sa sebevražedne.“ – A my vravíme: Vy sa nechcete stiahnuť preč zo života, vy sa chcete stiahnuť preč z odporu.

Takže prvá vec, ktorú by sme my urobili, ak by sme boli s vami v konverzácii vtedy, keď ste tam boli: Tá najdôležitejšia vec, ktorú by sme vám vraveli – v skutočnosti to vaše Vnútorné Bytie robilo, no vy ste to nemohol počuť, pretože ste nemohol nájsť vyjavenie toho, lebo ste bol príliš ďaleko od vibrácie toho. Ale to, čo vaše Vnútorné Bytie hovorilo, bolo:

„Všetko je v poriadku a ty si naozaj v poriadku a nič zlé s tebou nie je. A bude to v poriadku. A toto prejde – ber to zľahka. A daj si pauzu a neber to tak ťažko – a nesnaž sa tak tvrdo. A jednoducho to ber pokojne, s ľahkosťou. A život sa stane lepším a ty sa budeš cítiť lepšie – a len jednoducho trocha zvoľni, a nesnaž sa tak tvrdo. Len si zdriemni – a nechcel by si niečo zjesť? Len buď ohľadom toho pokojný, pretože nie je nič, čo by si musel robiť, a nerobíš nič zle – a nikdy si to ani nerobil. Všetko je v poriadku, len to ber zľahka – len buď pokojný. – Všetko je dobré, všetko je správne, budeš v poriadku, budeš sa cítiť lepšie.“

– Toto je tá správa, ktorú premieta vaše Vnútorné Bytie: „Všetko je naozaj dobré. Všetko je naozaj dobré. Ber to zľahka.“ A tak, ak by ste mohol sám sebe ponúknuť nejakú z týchto myšlienok…

Hosť: – Takto som sa z toho dostal.

Abrahám: Ó, tak teraz si už spomínate?! (smiech)

Hosť: (smiech) Áno.

Abrahám: – Tým, že si dáte pauzu, tým, že zo seba nebudete robiť zlého/pokazeného. – Akceptovaním, že všetko je v poriadku s tým, mať moment kroku číslo 1. – Uznaním, že ak by ste nikdy nemal moment prvého kroku, tak by ste nemal nič vo vortexe. – Uznaním, že by ste nikdy nebol manio-depresívny – že by ste nikdy nemal – že by ste nikdy nebol.. – že by ste sa nikdy necítil tak PRÍŠERNE, ak by ste si nedal TAK VEĽA do svojho vortexu! – Toto je skutočná vec, ktorú si chcete pamätať v čase zúfalstva.

Vôbec by som nezačal zakúšať takú úroveň zúfalstva, pokiaľ by som skutočne nebol omnoho viac. A nevadí, že sa tam nemôžem dostať práve teraz, – neskôr chlapče… Je to tam, čaká to na mňa, neodíde to preč… Zdroj ma miluje, hoci to práve teraz nie som schopný cítiť. – Myslím, že si zdriemnem.

– Dobrý čas na občerstvenie. (potlesk)

– Preklad: (Pôvodný záznam)

Kto je Abrahám

Čítajte tiež: Netlačte proti nechceným veciam

Páčil sa vám článok? Prispejte TU čiastkou 3€, 5€, 10€, alebo ľubovoľnou sumou na podporu týchto stránok a ďalších prekladov. Vaše dary oceňujem. Ďakujem.