10-03-19-abraham-hicks

Hosť: Ja by som chcela vedieť, ako môžeme vylepšiť imagináciu. – Pretože keď skúšam ísť s prúdom, tak sa zaseknem – keď sa snažím predstaviť si veci, keď som vo vortexe. Môj zdravý (bežný) rozum – čiže moje základy – sú niekedy tak .. silné, – alebo sa tak často pozerám do minulosti, – že sa veci opakujú. – Zaseknem sa v týchto cykloch a – možno preto, že príliš používam svoj intelekt – a milujem poznanie – a milujem tie otázky dneška o poznaní a vedení „prečo“.

– Rada by som teda vedela, ako byť zameraná na zmysel či cieľ, – ako môžem zlepšiť svoju imagináciu – predstavivosť tak, – že keď budem vo vortexe, – budem môcť skutočne vizualizovať a materializovať lepšie…

Abrahám: Nuž keď ste vo vortexe, – nemusíte zlepšovať vašu predstavivosť, pretože vortex vám toho odhalí viac. V skutočnosti, – toto je to, čím je skutočná sila a majstrovstvo, – je to vykonanie vašej cesty do vortexu, – a potom, – v tomto vibračnom postoji – zažívanie toho zjavenia z tejto širšej perspektívy.

Vidíte, – preosievali ste skrz kontrast a vybudovali ste niečo, – nie niečo, čo je len imaginárne, – ale niečo, čo je skutočné – reálne. – Čo sa vám samé začne vyjavovať, – Ó, – ideme tu mať naozaj nádhernú konverzáciu! Takže sa pripravte, – pôjdeme s týmto na nové miesta. Je tam tak veľa vecí, ktoré vám chceme dať všetky naraz, tak teraz len trochu spomalíme a vybudujeme pre to najprv trochu základne.

Ako prvé vám chceme povedať, že sme si naozaj vychutnali vaše slová o obrazoch, na ktoré ste sa (doteraz) sústreďovala a mohli sme cítiť, – dokonca aj keď ste v tomto nepoužila to slovo – hybnosť. – Inými slovami, – v tom, že máte zážitky/skúsenosti a v znovuvyvolávaní zážitkov je veľa živej obraznosti (obrazotvornosti) v pamäti.

A tým dôvodom, že je tam v pamäti tak mnoho obraznosti je, – pretože ako ste to žila, – ako prvé tam bolo myslenie, ktoré tomu predchádzalo, – a potom tam bolo očakávanie toho, – či už ste o tom vedela, alebo nie, – a potom tam bola manifestácia toho, – a potom tam bolo pozorovanie toho. A tak všetko z tohto bolo vytváranie základne obrazotvornosti, – takže to čo ste žila, alebo to, čo si pamätáte, – toto je skutočne živá obrazotvornosť.

– Napriek tomu, že sa to nedeje práve teraz, – súhlasíte? – Obrazotvornosť znamená predstavivosť – imaginácia. – Využívate obrazotvornosť, – nevidíte to, – nepozorujete to, – je to obrazotvornosť. Pretože to má vibračný základ, ktorý je praktizovaný. – Toto je dobrá konverzácia, – že?

Takže teraz k tejto konverzácii pridajme slovo špecifická, – pretože ste to žila – a rozprávala ste o tom a pamätala ste si to. – Je tam mnoho špecifík, ktoré tam bežia, – takže to robí hybnosť tejto vibrácie dokonca ešte silnejšou.

A teda potom poviete – chcela by som nejakú pozitívnu obrazotvornosť, – alebo nejakú odlišnú obrazotvornosť či nejakú obrazotvornosť pohybu vpred, – niečo možno odlišné od toho, čo žijem, alebo od toho, čo som žila.

A my vravíme, – a nie je to logické, – že nemôžete urobiť tento skok, – pretože tie špecifiká tohto sú tak silné, že keď sa pokúšate zodvihnúť tú „palicu“, a ísť na tento jej koniec, – namiesto toho pôjdete na ten jej koniec, ktorý je najviac aktívny. A potom to vnímate tak, akoby ste bojovali s tým, nájsť tú obrazotvornosť.

A potom ste povedala niečo naozaj zaujímavé, – ohľadne toho, – „keď pôjdem do vortexu, ako vylepším svoju obrazotvornosť?“ … – A my vám chceme povedať, – že tou prácou je iba – ísť do toho vortexu.

– Tou prácou nie je nájsť tie špecifiká, aby ste sa mohla dostať do vortexu, – tá práca je – zredukovať tie špecifiká, ktoré vás držia preč z vortexu, – vortex vás vezme dovnútra a potom z tohto tie špecifiká vyplynú.

Teraz sa vráťme späť k tomu, o čom sme rozprávali predtým. – Vezmete tie špecifiká a urobíte ich všeobecnejšími. Tak to urobme. – Vezmime niektoré zo špecifík, o ktorých rozprávate. Vyslovte ich, – špecificky, – a urobíme ich viac všeobecnými a ukážeme vám, čo tým myslíme.

Hosť: Ako, – posledných 10 rokov som bola v zamestnaniach, v ktorých som nebola príliš šťastná.

Abrahám: OK. – Počuli ste špecifiká tohto? – 10 rokov, zamestnania, nie šťastná, – vykreslili vcelku špecifický obrázok, že? – Dajte nám viac špecifík. – Nebola som šťastná, pretože – ..

Hosť: Pretože, – nuda/otrava – kvôli nedostatku naplnenia v nich.. – jednoducho –

Abrahám: Že som nevyužívala to najlepšie zo seba..

Hosť: Presne!

Abrahám: – nebola som v tom skutočne pohrúžená.. – teraz od vás vyvolávame špecifiká, – len aby sme istým spôsobom vytvorili pointu, – takže potom si nebudete môcť odrazu začať predstavovať viac odmeňujúce a viac napĺňajúce zamestnanie, pretože táto vibrácia je tak aktívna, – istým spôsobom vás drží v aréne, ktorá vás akosi nepustí odbehnúť od nej príliš ďaleko.

Hosť: Presne tak!

Abrahám: Takže teraz.. (smiech) Takže teraz – ostaňme negatívni, pretože – tomu nemôžme zabrániť/pomôcť. (smiech)

Hosť: Áno.

Abrahám: – Ale poďme byť v našej negativite viac všeobecní.. Takže teraz sa pokúsme urobiť nejaké všeobecnejšie vyhlásenia z – namiesto 10 rokov môžete povedať, – „nejakú chvíľu“, – alebo „bolo mojou skúsenosťou“..

Hosť: Nuž, ja neviem, – preto myslím, že potrebujem predstavivosť, pretože – uumh – pretože som tam jednoducho zaseknutá…

Abrahám: – Ale vidíte čo, (smiech) – čo vám chceme pomôcť urobiť – je to spomaliť tú živosť a tú špecifickosť – (to asi nie je slovo) – toho, – spomaliť to tým, že sa to urobí viac všeobecným.

Takže napríklad, – radšej ako povedať: „Posledných 10 rokov som akoby zaseknutá v týchto prácach, ktoré naozaj nie sú odmeňujúce, – a oni skutočne nerozumejú tom, kto som – a naozaj mi nikto neponúka dosť na to, aby to zo mňa dostalo to najlepšie, – pretože nie som šťastná, nedávam zo seba to najlepšie – a potom som akosi úplne zablokovaná v tomto všetkom, – a keď sa ráno zobudím, tak naozaj nechcem..“ –

– Teraz zámerne ostávame špecificky negatívni, – aby sme urobili pointu, – takže toto vás nikam nedostáva, – odtiaľto sa nemôžete dostať do špecificky pozitívneho. – Takže potom sa len dostaňte do všeobecného – všeobecne negatívneho:

– „Neužívam si to veľmi v práci, – toto je viac všeobecné. Naozaj sa mi tam veľmi nechce ísť.. Istotne si želám nájsť niečo, kde by som sa cítila lepšie. Rada by som sa v práci cítila dobre.“ Teraz – slovo nuda bolo dobré – lebo je istým spôsobom všeobecné, – nehovorila ste o špecificky tom, čím ste unudená, ale slovo nuda je emocionálne slovo, – zvyčajne ak používate emocionálne slovo – ste viac všeobecná.

– V práci sa istým spôsobom nudím, – necítim sa príliš naplnená, – toto – je to viac všeobecné, – je to menej špecifické. Cítite to?

Hosť: Áno.

Abrahám: Teraz, – ostaňme tam na malú chvíľku negatívne vo všeobecnom.

„Mmm, nie je to veľká zábava… Musí tam byť pre mňa niečo lepšie.. Síce neviem, kde to naozaj nájsť..“ (sústredený nádych) – mmm.. – stále negatívne, – menej špecifické.. – Takže to má menej ťažnej sily… (nádych) hmm – „Bolo by pekné, keby som mohla nájsť niečo, čo by bolo pre mňa vhodnejšie  a lepšie.. Viem, že to tam niekde musí byť…“

Hosť: Áno, musí! (dychtivo, s úsilím)

(smiech)

Abrahám: A-a… (smiech) Teraz by ste v tom mohla chodiť tam a späť.. – „Musí to tam niekde byť, – neviem ako to nájsť, – ale musí to tam niekde byť, – neviem ako to nájsť..“ – Ale stále, – je to všeobecné.

– „Všetci nie sú vo svojich perfektných zamestnaniach.. existuje množstvo ľudí, ktorí robia menej, ako to, čo naozaj chcú robiť.. Myslím že my všetci máme potenciál na viac, – je tam toho pre mňa vždy viac.. Nie je nutné, aby som to našla hneď teraz – okamžite, – ale bolo by to pekné. – Teším sa na to.“

„Rada trávim takú veľkú časť môjho života robením niečoho, čo vnímam ako viac uspokojivé. Verím, že to tam musí byť a že napokon to nájdem. A určite som to necítila tak, že meškám.. – Mám tú trpezlivosť dovoliť tomu prísť a naozaj si myslím, že vo všetkom tom mojom neužívaní si toho, čo som robila, – som si pravdepodobne vložila množstvo dobrých vecí do svojho vortexu, takže si predstavujem, že sú tam veci pre mňa už zoradené, – pravdepodobne dokonca viac ako si uvedomujem. A bude to zábava. – Mám rada myšlienku dostávania sa do vortexu.“

– Teraz sme skutočne všeobecní – ale naozaj špecifickí, – a takmer meníme ten predmet, – ale v skutočnosti nie…

„Mám rada myšlienku dostávania sa do môjho vortexu – mám rada myšlienku na to, dostávať sa tam, kde sa tá cesta bude odkrývať a odvíjať. Rada verím a dôverujem, že je to tam pre mňa. Rada verím, že vesmír to zoraďuje a uvádza do činnosti. Rada verím a dôverujem, že spolupracujúce zložky už sú tam zosúladené a rada verím, že všetko čo mám robiť, je zladiť sa s týmto. A mám rada tento pocit – cítenia sa ľahšie ohľadom toho.“

„Teším sa na nastúpenie do tejto koľaje. A mám rada pocit, že sa bude táto cesta pre mňa sama odhaľovať tak, že ju poznám. A bude to zábava. – Táto cesta k tomuto vylepšenému zamestnaniu, – bude to skutočne zábava. A nie som si istá, či niekedy vôbec nájdem dokonalú prácu, – myslím, že jednoducho budem vždy na svojej ceste k tomu zlepšeniu – na mojej ceste k zlepšeniu. A je tam niečo ozaj pekné na tom, vždy byť na svojej ceste k tomu zlepšeniu, – to istým spôsobom rozptyľuje tú nie-dokonalosť toho, kde stojím…“

– „Ale ja vlastne vôbec nechcem byť na mieste dokonalosti, pretože sa to bude vždy zlepšovať, takže to, kde som je ozaj pekne v poriadku. – Toto je jednoducho nikdy nekončiaca, vždy sa odvíjajúca cesta dostávania viac a viac toho, kto Som, v tom, čo chcem. A jednoducho musím veriť, že uprostred tohto zamestnania, ktoré je neodmeňujúce, som si vložila do svojho vortexu všetky druhy vecí, ktoré sú viac odmeňujúce, – čo robí zo všetkého tohto súčasť dôležitého procesu.“

„A tak, vlastne teraz prichádzam k uvedomeniu si toho, že práve tu a práve teraz MILUJEM to, kde som!“ (smiech)

Hosť: (smiech)

Abrahám: „Naozaj milujem to, kde som, pretože je to základ toho, čo prichádza – a kto môže začať cestu bez toho, aby mal miesto štartu?! – A nie je to miesto začiatku v poriadku, bez ohľadu na to, kde je? – A tak,.. už si vlastne vôbec nie som istá tým, prečo som nemala rada to, kde som“ –

Hosť/Publikum: (smiech)

Abrahám: „Nie som si istá, čo by malo byť zle na tom, kde som..“ (smiech) „Som, – myslím, že to kde som je ozaj pekne OK..“

Hosť: (smiech)

Abrahám: Teraz, – nie je v tomto vcelku veľa predstavivosti? Pretože tam nebolo príliš mnoho „pracovania a zameriavania sa a afirmovania“ (s námahou, úsilím), – bolo to iba – istým spôsobom – rozptyľovanie a umožňovanie vašich prirodzených zdrojov vás tam vziať.

A všetko je dokonalé logické, – že? Cítili ste to hýbať sa?

Publikum: Áno.

Abrahám: – Oni cítili ten pohyb. Pretože, – ako sme k vám prehovárali, cítila ste v tom pravdivý súzvuk s tým, čo viete. – Vidíte, – rozprávanie o tom ako sa pozeráte očami Zdroja a videnie toho konca cesty, – počutie „očami Zdroja“, vedenie skrz poznanie Zdroja… To je to, čím je bytie vo vortexe. – Dáva vám jasný pohľad.

– Takže keď stojíte – kdekoľvek stojíte, – a rozptýlila ste svoj odpor, takže umožňujete úplnosti Zdroja pozerať skrz, – teraz odrazu všetky druhy lahodných objavov – práve tam, kde ste, – ako vidíte.

Takže čo je to predstavivosť, – vráťme sa späť k tomu slovu. – Čo je predstavivosť.

Už predtým sme rozprávali o slove viera – dôvera. – Radi by sme dali úplne nový obrat – na myšlienku predstavivosti. – Tým, že vám pripomenieme, že ste oveľa – oveľa viac, ako viete, v akomkoľvek momente. – Už sme o tom rozprávali. – Tá JEDNOTA, – tá ÚPLNOSŤ..

– A tak, ak prijmete, že je tam táto väčšia časť vás, – ktorá pozná všetko, čo chcete, – všetko, čo ste si vložili do vortexu, – a stojí tam, v úplnom uskutočnení toho všetkého… Uskutočnenie, – to znamená úplne rozvinutá/rozkvitnutá vibračná manifestácia všetkého toho, – udržujúc všetko to poznanie tohto všetkého..

– Keď viete, že táto vaša časť existuje, – potom, – nie je to tá definitívna – vrcholná predstavivosť, – jednoducho sa vložiť na miesto, kde neodporujete – a teda ste potom schopní zachytiť záblesky tohto poznania?

Predstavivosť je poznanie o ešte nezmanifestovaných veciach, – a teda veciach ešte neuvidených. Nemusíte používať svoju predstavivosť na videnie tohto koberca..

(smiech)

O čom len premýšľali?! (smiech)

– Nemusíte na to používať svoju predstavivosť, – môžete sa naň jednoducho pozrieť. Môžete sa naň jednoducho pozrieť a to sa vám jednoducho ukáže. Pretože už ste schopná používať vašu schopnosť tlmočiť vibráciu preložením do tohto, čo je živé vo vašom Teraz.

Takže predstavivosť alebo obrazotvornosť je skutočne o tom, nájsť ten vibračný základ – esenciu niečoho, takže to niečo môže byť pretlmočené do vás, skrz vás, skutočným a zmysluplným spôsobom.

Takže ak hovoríme, že chceme, aby ste sa na toto pozerala odlišným spôsobom, tak chceme, aby ste pochopila, že tá väčšia časť z vás udržiava poznanie o všetkých veciach, – predovšetkým o všetkých veciach, na ktorým vám záleží, ktoré ste si vložila do vortexu. A teda táto definitívna – vrcholná predstavivosť je – jednoducho byť vo vibračnej blízkosti tak, že môžete vidieť očami Zdroja.

To je  – kde objavitelia a vynálezcovia dostávajú svoje nápady, – pretože oni sami a kolektívne vedomie – niekedy už po generácie – vkladali žiadosti do vortexu a už to bolo vibračne vytvorené a uskutočnené. A tak potom, keď dovolia a umožnia sami sebe dostatočne sa utíšiť, tým že nepožadujú vyvodzovanie niečoho z vesmíru, na čo nie sú pripravení, ale namiesto toho sa jednoducho stíšia a potom ich tento vortex vezme dovnútra. A keď už sú raz vo vnútri, tak sa objaví vyjavenie toho.

A ľudia to nazývajú predstavivosť. My to voláme – dostať sa do vortexu a poznať, čo tá väčšia časť z vás už vie.

Hosť: Wow!

Abrahám: „Wow“ je presné. (smiech)

Takže teraz, keď už ste tým prešla, by vaša konverzácia mohla byť: „Abrahám, praktizovala som nejaké myšlienky, a nazývala som to predstavivosť, ale praktizovala som určité myšlienky, ktoré ma udržiavali mimo perspektívy, ktorú pozná moja úplnosť. Ako to môžem prestať robiť?“

A my povieme: – „Prestaňte to robiť.“ (smiech) Prestaňte byť špecifická ohľadom nechcených vecí – buďte všeobecná. – A keď budete ohľadne nechcených vecí všeobecná, – vortex vás zavolá bližšie – k lepšie pociťovanému všeobecnému, – a potom k lepšie pociťovaným špecifikám.

– Preklad (Pôvodný záznam)

Kto je Abrahám

Čítajte tiež: Spokojnosť s tým, čo je – cesta k všetkému ďalšiemu čo chcete

Páčil sa vám článok? Prispejte TU čiastkou 3€, 5€, 10€, alebo ľubovoľnou sumou na podporu týchto stránok a ďalších prekladov. Vaše dary oceňujem. Ďakujem.