10-11-19-abraham-hicks

Hosť: Ok. Moja otázka je o vzťahoch.

Abrahám: Áno.

Hosť: A…

Abrahám: – Celé tvorenie je o tomto, či nie?

Hosť: A cítim, že moja perspektíva tu pomôže tiež mnohým ľuďom v tejto miestnosti, – takže je to o mojom vzťahu, – špecificky, – som vo vzťahu so svojou priateľkou asi dva roky a –

Abrahám: Ó, my sme mysleli, že idete rozprávať o vašom vzťahu s nami –

Hosť: Oh, (smiech) – ja viem.. – Nuž hádam, že je to tá istá vec..

Abrahám: Nie, – teda, – oba tie vzťahy sú dôležité, – ale ten vzťah s vaším Vnútorným Bytím, – ak toto je vaším primárnym zameraním, – potom tie ostatné vzťahy sa postarajú samé o seba. Ale ak to máte prevrátené naruby a necháte niečo „tam vonku“ byť dôležitejšie, ako niečo „tu vnútri“, – potom .. – to nemôžete napraviť.

Hosť: No hej. (smiech) Áno. Nuž, stávam sa ozaj dobrým v tom, ako nasledovať môj vnútorný riadiaci systém a v rozlišovaní toho, pri čom sa cítim dobre.

Abrahám: Vnímanie impulzov a ich nasledovanie?

Hosť: Áno.

Abrahám: – A vo vylaďovaní seba tak, že ich môžete cítiť..

Hosť: Áno. A mám naozaj – naozaj rád moju priateľku. (smiech) – Ale, – ako – cítim sa zle, že to prichádza do bodu, kde – ako – idem ukončiť ten vzťah, – a ona z toho bude rozrušená.. – Takže, – mám o ňu starosť, takže nechcem – viete, – „odstrihnúť ju“. Takže ..

Abrahám: Takže končíte ten vzťah, lebo..

Hosť: – Ja..

Abrahám: – že sa nemôžete zamerať do cítenia sa dobre po celý čas a obviňujete ju?

Hosť: Mmmm.. (smiech) – Niee..

Abrahám: – Áááno.. (smiech)

Hosť: Ok. V poriadku.. (potlesk)

Abrahám: Dávate komukoľvek inému zásluhy za to, ako sa cítite? – Inými slovami, – žijete podmienečný život, kde všetko potrebuje byť nejakým určitým spôsobom, tak, že to môžete pozorovať a cítiť sa dobre v odpovedi na to?

Pretože veľa ľudí, – to je to, čím si myslia, že vzťahy sú – „Poteš ma a tak dlho, ako to budeš robiť, – ja zostanem. Ale neurob chybu a nenúť ma k tomu, aby som sa musel zameriavať! – Urob to pre mňa ľahkým. – Stavaj sa na hlavu vo všetkých možných spôsoboch, ako ma potešiť. A tak dlho, ako toto robíš, – tak potom sme my dvaja dobrí.“

– „Ale ak zo mňa snímeš pohľad.. „ – sme sarkastickí. Ale toto je to, o čom je väčšina vzťahov. – „Poteš ma – a ja zostanem – a nepoteš ma – tak nie.“ A to je ten dôvod, prečo sme do toho skočili už na začiatku tejto konverzácie, – aby sme vám pripomenuli, – že vy máte tú schopnosť zostať v súlade, – a keď toto stabilným spôsobom naplníte, – potom tí, okolo vás vylepšia váš súlad. – Ale vy na nich nezávisíte, kvôli vášmu súladu.

Hosť: Mhm. (súhlasne)

Abrahám: – My jednoducho chceme toto povedať každému, ohľadne všetkých vzťahov. – Váš vzťah s vaším Vnútorným Bytím je to, na čom záleží najviac. – A nesnažíme sa vás nikde „uzamknúť“. My len vieme, že je tam tak veľký potenciál, – práve odkiaľ stojíte, – na spojenie a súlad a expanziu.

A niekedy ľudia nezažívajú toľko tej hodnoty, koľko by mohli, predtým ako sa pohnú ďalej. A tak istým spôsobom majú plytkú skúsenosť – a potom sa pohnú ďalej – a ďalšia povrchná skúsenosť – a potom sa pohnú ďalej – ďalšia povrchná skúsenosť… – A my tým nemyslíme plytkú skúsenosť jedného s druhým, – myslíme tým plytkú skúsenosť vo vzťahu k hĺbkam skúsenosti a expanzie a evolúcie, ktorú by ste mohli prijímať, – ako výsledok tejto zmysluplnej – a niekedy kontrastnej – skúsenosti.

Hosť: M-hmm. (s pochopením) – Ok, to dáva zmysel… – Myslím, že moja otázka, či moja obava je v tom, – že ak cítim, – že sa ľahko zlaďujem so svojím Vnútorným Bytím, – ľahšie, keď nie som s ňou.

Abrahám: Tak teda – ona je pre vás obrovským prínosom. – Pretože vám pomôže objaviť zameranie…

Jedného dňa – Esther sa stretla so svojou priateľkou na prechádzku okolo – na zopár kolečiek, – poblízku kde býva. A pred tým stretnutím meditovala – a takisto jej priateľka. A keď sa stretli, tak vyšli von z brány a kráčali pozdĺž malého potoka na Estherinom pozemku, ktorý mal naozaj nádherný zvuk.

A tak sa rozhodli sedieť spolu a ďalších 15 minút len tak meditovať. – Jednoducho preto, lebo to bolo príjemné. – A bolo to naozaj dokonalé miesto, ako to vyzeralo. Dokonalé miesto – mali by ste to vidieť – mali by ste to počuť a dýchať. Bolo to akoby to miesto bolo vytesané tak, že už nemohlo byť dokonalejšie prispievajúce k tomu, cítiť sa dobre. Skutočne.

A posadili sa a zamerali sa na potôčik – a lietadlo preletelo ponad nich. – Naozaj hlasné, nízko letiace lietadlo. – A potom ďalšie, – a potom ďalšie, – a potom ďalšie, – a potom ďalšie. Esther sa na chvíľu čudovala, či svet speje k svojmu koncu. Tak veľmi hlasný zvuk lietadiel…

A potom si Esther pomyslela: „Mmm.. Budem načúvať tomuto potoku.“ – A bola schopná počuť ten potok, – aj tak. A spolu tak zakúsili veľmi hlboké a uspokojivé spojenie so Zdrojom Energie. – Je niečo pekné na tom, byť v blízkosti niekoho iného, kto robí tú istú vec, – je tam v tom všetkom synergia.

– A bola to asi tá najlepšia meditácia vôbec, – možno ten najlepší súlad vôbec.. A potom, ako kráčali, – vyjavilo sa to Esther, – lebo sme boli veľmi výjavní, – a ona bola ozaj naladená, – schopná počuť nás.. – Esther povedala: „Keď sme vonku vo svete, – ten pre nás neostane stáť v pokoji.. – Je pre nás dobré zistiť, ako naplniť náš súlad, naše spojenie, bez ohľadu na čokoľvek iné…“

– Takže niekedy rozmýšľate ohľadne vzťahov, že tie najľahšie, – tie, ktoré to robia jednoducho ľahkým – cítiť sa dobre, – sú vaším najväčším prínosom a výhodou. Ale to nie je pravda. – Tie lietadlá pomohli Esther pochopiť jej schopnosť zameriavať sa. A pomohli jej pochopiť, že môže byť vonku vo svete, kde je všetok ten hluk, – kde je všetká ta vrava, kde sú tie nižšie vibrácie, kde je všetok ten odpor.

– Nemusí sa skrývať za múrmi a izolovať sa v tom malom Nebi, ktoré pre seba vytvorila. – Aké je toto nudné, – že je to, – je to to najnádhernejšie miesto na Zemi, – a nudné! – Pretože tam vonku je toho tak veľa.

– Takže, – vieme, že ste toto počul.

Hosť: Áno.

Abrahám: – Existuje tam tak silná tendencia, – a máte to tak so všetkým, čo máme, – pretože ste dobrým reprezentantom toho, čo sa deje v tejto miestnosti. A na tejto planéte, – kde toľko veľa ľudí žije tak podmienečné vzťahy, – a neberú zodpovednosť v prvom rade za svoje vlastné napojenie, – pretože ten vzťah vás odvábil preč od vášho pochopenia, že vytvorenie tohto spojenia je na vás – vášho spojenia so Zdrojom.

Boli by sme radi, ak by každý z vás povedal tým, ktorí sú im najbližší: „Chcem ťa milovať a chcem, aby si miloval ty mňa – a urobme tak veľa, ako len môžeme, ale NEBUDEM závislý na ničom z toho, čo ty cítiš ohľadom mňa. Moje pocity budú nezávislé od čohokoľvek v tomto smere. A budem úplne zameraný na prúd svojho Zdroja. Ostanem naladený, bez ohľadu na čokoľvek. A keď som naladený, – Óhh, – budem na tebe nachádzať veci na zbožňovanie, dokonca aj keď si taká kráska. (smiech) Môžem sa zamerať na ten prúd v tebe, – viac ako na ten hluk lietadiel víriaci okolo teba.“

Hosť: Mám rýchlu otázku, ktorá s tým súvisí. – Takže pre mňa, ako mladú osobu, – aspoň myslím, – či ak stretneme niekoho ako partnera, máme predpokladať, že by sme s ním mali ostať po zvyšok života?

Abrahám: – Nie. Vôbec nie. – A toto nie je tá pointa, ktorú tu robíme. – Ale ak vy sa pohnete ďalej, pretože sa vám niečo nepáči, alebo preto, že sa vám to nehodí, – potom to ďalšie bude také isté – a to ďalšie bude také isté – a to ďalšie bude také isté.

Nesnažíme sa vás udržať spolu s touto osobou, – chceme, aby ste sa pohli ďalej, keď vás zavolá inšpirácia z vášho súladu. – Nie keď vás niečo obťažuje a vytáča vás – a vy tam ešte nie ste.

Hosť: Nie… A čo manželstvo, sme stvorení pre manželstvo? (smiech)

Abrahám: Hm. (odkašľanie si) (smiech)

… (väčší smiech) … (potlesk)

Predtým, ako to zodpovieme, – a to urobíme – (smiech) – Je dôležité sústrediť sa na to, o čom sme už rozprávali – o tom – byť v stave prijímania, – a nasledovať ten impulz. A väčšina – oveľa viac ako veľká väčšina, – takmer všetky manželstvá prichádzajú zo stavu prijímania – chcieť (sa) chrániť/zabezpečiť, chcieť záväzok, – chcieť urobiť sľub – z miesta obavy.

Inými slovami, – zamyslite sa nad tými zvyčajnými slávnostnými prísahami.. – „Bez ohľadu na to, aká si zlá (/v nepohode), a bez ohľadu na to, aký som zlý ja..“ – to je to, čo sa tým myslí – či už to slová povedia alebo nie, – „Pokiaľ nás SMRŤ NEROZDELÍ.. ostaneme spolu“ (s násilím a námahou v tóne) (smiech)

A vaše Vnútorné Bytie vraví: … „Nieeeee!“ (tichým hláskom) (smiech) – „Nerob tento sľub!“

– To, čo chcete povedať je: „Mojím mocným sľubom tebe je, že sa budem usilovať v každom momente každého dňa nájsť môj súlad s tým, kým skutočne som. Aby som sa vyladil do celej mojej úplnosti. – Takže keď sa na teba pozriem, je to úplnosť toho, kto som, kto ťa oceňuje. Toto je môj sľub tebe.“

– „Budem robiť to najlepšie, čo viem, aby som ti dal všetko, čo som. Nie na dĺžku života, ale pre tento moment v čase. Naladím sa, napojím sa, zosúladím sa so všetkým, čím som. – A keď sa zameriam na teba, – všetko, čím som sa na teba zameria. Pretože sa idem stať majstrom tohto súladu. Pretože chcem žiť šťastne až na veky. Chcem aby sme MY žili šťastne až na veky…“

– Toto je záväzok. A či už sú v tom zahrnuté papiere a právnici, alebo nie, – to je nepodstatné.

Hosť: Sila. Ďakujem vám. Cítim sa dobre.

Abrahám: Takže mali by sme vstúpiť do manželstva? – Nie nevyhnutne. Mal by som byť v súlade? – Absolútne áno. Mal by som potrebovať teba, aby som bol v súlade? – Nepodstatné.

Ó. – „Takže moje slávnostné sľuby sú, – Ja budem dobrý, a ty môžeš byť zlá – a ja zostanem?“ – Vcelku áno. – Rozmýšľajte o tom. .. – Nepáčilo sa vám to, že? (smiech)

– „Naladím sa do všetkého, čím Som, – takže budem mať kapacitu, aby som našiel hodnotu, kdekoľvek sa pozriem. A budem sa pozerať na mnoho miest – na teba, – áno, – ale nie iba na teba. Budem hľadať hodnotu všade – a nachádzať ju.“

– „Takže, prosím ťa, nevytvor si závislosť na mne, – nepotrebuj môj večne trvajúci pohľad na teba. Nepotrebuj, aby moja pozornosť bola zameraná na teba, – aby si sa mohla cítiť dobre. Pretože to nie je spôsob, akým to funguje v tomto vesmíre.“

„Všetci sme expandujúce bytosti. Všetci máme o toľko viac, čo prijímať a čo dať. Nemôžeme väzniť jeden druhého v tomto prostredí, či vzťahu, kde by sme boli závislí jeden na druhom, kvôli nášmu šťastiu. Je tam toho pre naše bytie oveľa viac, – ako len my dvaja spolu. Ale keď sa každý z nás spojí so všetkým týmto – a potom sa zídeme spolu, – Ó bejby!“ …

Áno. Dobré?

Hosť: Áno.

Abrahám: Dosť?

Hosť: Eeee… (smiech) Ááno.. (váhavo)

Abrahám: Niečo viac?

Hosť: Myslím.. – Neviem..

Abrahám: Nuž..

Hosť: Cítim to tak, že – toto bolo dosť.. (stále váhavo)

Abrahám: Poznáte tieto veci, vy všetci viete tieto veci. A vy viete, kedy vaše vzťahy fungujú, a kedy nie. My od vás len žiadame prevziať viac zodpovednosti za to, ako sa vy cítite, – a všetkých ostatných z toho vynechať. – A objavíte, ako žiť šťastne na veky – a potom všetky vaše vzťahy budú prekvitať.

Tak. Naozaj dobré. Áno.

(potlesk)

– Preklad (Pôvodný záznam)

Kto je Abrahám

Čítajte tiež: Cítiť sa dobre po väčšinu času – ako na to

Páčil sa vám článok? Prispejte TU čiastkou 3€, 5€, 10€, alebo ľubovoľnou sumou na podporu týchto stránok a ďalších prekladov. Vaše dary oceňujem. Ďakujem.