21-12-19-abraham-hicks

Abrahám: … A teraz je popoludnie (smiech)

Hosť: Niekedy je to tak. Viem, čo ma blokuje od toho, aby som bol v stave prijímania – a to je: som svojím vlastným najhorším kritikom.

Abrahám: Svoj vlastný čo?

Hosť: Svoj vlastný najhorší kritik..

Abrahám: Samozrejme..

Hosť: A tak, môj odpor zvyčajne prichádza z – z pocitu že som nehodný / že si niečo nezaslúžim, že sa nemám rád..

Abrahám: Nuž, všetko z toho je o zameriavaní sa na veci, pri ktorých sa necítite dobre. Nikto nie je schopný odrazu sa z toho prebudiť a prestať na seba byť zlý, – inými slovami, už dlhý čas ste z toho tvorili umenie. (smiech)

A niekedy, uprostred tých najhoršie pociťovaných momentov, to jest vtedy, keď sa to snažíte úsilím/námahou to až tak nerobiť, – ale to nie je na to vhodný čas, lebo je tam tak veľa hybnosti, že jednoducho nemôžte obrátiť svoj vlastný prúd, – a to je v poriadku. – Teda chcete sa istým spôsobom  obabrať – a jednoducho sa mať radi, ešte predtým, ako spustíte to ladenie na to, že sa nemáte radi.

Spomeniete si – Esther sa rozpomínala, keď bola dieťa a niekedy sa ich otec dostal do nevrlej nálady – a nikto naozaj nevedel prečo. – On nerozprával o tom, prečo. Jednoducho len bol mrzutý. A Estherina staršia sestra – jednoducho nemohla uveriť tomu, ako Esther mohla byť tak hlúpo nedbalá v absolútne nevhodnom čase a robila návrhy, ktoré spôsobili každému problémy. (smiech) Bolo to, akoby Esther vôbec nehľadela na to, čo sa deje. Nebola vnímavá.

– Nuž niekedy takto nehľadíte na svoju vlastnú vibračnú hybnosť. A potom, – keďže ste ľudia, – a akčne orientovaní, – a snažíte sa napraviť problémy a riešiť veci.. – zvykli ste sa pustiť sa/zapriahnuť sa do vecí, najčastejšie vtedy, keď  sa ten problém ukáže. – Ale to je na to ten najhorší čas!

– Oh, môžete do toho skočiť oboma nohami a použiť všetku tú akciu vo vašich slovách a možno by ste tým boli schopní trošilinku pohnúť, – jedným či druhým smerom, – no v skutočnosti nemôžete vôbec nič dokázať, až pokým nebudete spriahnutí so svojím Zdrojom a skutočne v stave prijímania a využívajúci túto Energiu – túto silu Energie, ktorá je Energiou tvoriacou svety.

A tak, pre vás tá najdôležitejšia vec, ktorú máte robiť, je byť vnímaví na to, kde STE, – tak ako Estherina sestra chcela, aby bola Esther vnímavá ohľadne toho, kde je jej otec. – Nechoďte do toho v tom najhoršom čase! – Snažiac sa dosiahnuť, aby sa niečo stalo..

– Namiesto toho si radšej zdriemnite. Alebo nejakým spôsobom zmeňte ten predmet. Alebo – náš obľúbený liek na všetky veci – na všetky veci súvisiace s odporom, – je – dajte si každé ráno 15 či 20 minút na meditáciu – na utíšenie svojej mysle. – Zresetuje to váš vibračný vzťah s vaším Vnútorným Bytím.

Meditujete?

Hosť: Áno.

Abrahám: Keď medituje, dosiahnete to miesto, kde vtedy cítite odpútanosť?

Hosť: Áno, mám to tak.

Abrahám: A ten spôsob, ktorým chceme my prezentovať meditáciu – nie je to čas PRIJÍMAŤ (vznosne) inšpiráciu od vášho Vnútorného Bytia. – Meditácia je spôsob, ktorým sa PRIPRAVUJETE na to prijímanie.

A mnoho ľudí má toto popletené. – Dostanú sa do meditácie – a majú niečo, čo chcú prejednať – a teda ich myseľ je celá utáraná a sú plne zaangažovaní a premýšľajú príliš tvrdo a preberajú malé kúsky myšlienok, ktoré sú len ťažko/sotva prijímané a vyfúknu si tak niečo oveľa väčšie, pretože sú rozhodnutí, že budú skutočne dobrí prijímajúci a naozaj dobrí meditujúci..

– A my vravíme: „Len trošku ochlaďte svoje motory/trysky, trocha stíšte svoju myseľ – a buďte spokojní s neprítomnosťou myšlienky. A ak by ste mohli dosiahnuť stav bez myšlienok, čo znamená iba istý druh jemného odpútania od fyzického – a môžete tam ostať, – len na malú chvíľku.. Niekedy dostať sa tam zaberie 12, či 13, či 14 minút a keď už raz cítite to odpútanie, – viete o čom hovoríme? Môžete tam jednoducho len na 2 či 3 minúty zostať a len si užívať to – niekedy jemný pohyb..

Esther jedného dňa povedala svojej dcére: „Niekedy, keď meditujem, musím ísť za tým stíšením znova a znova a znova a znova a znova.. Pretože moja myseľ je celá uvravená a dychtivá.“ A Tracy povedala: „Som tak rada, že ťa to počujem vravieť, lebo som si myslela, že so všetkými tými rokmi meditovania jednoducho môžeš len – ísť priamo tam..“ And Esther povedala: „Niekedy môžem. Závisí to od toho, čo je aktívne v mojej vibrácii“.

To je ten dôvod, prečo skoré meditovanie, – predtým, ako odpoviete na email, predtým, ako začne zvoniť telefón, predtým, ako sa zamestnáte čímkoľvek ďalším, – ak môžete, – ak môžete stíšiť svoju myseľ a zladiť svoju vibračnú frekvenciu s vaším Vnútorným Bytím, potom, – budete – keď sa vrátite späť k vášmu vedomiu, – budete na moment, – nemusí to na prvý krát trvať veľmi dlho, – ale na chvíľu budete vnímať (pociťovať) sami seba tak, ako vás vníma vaše vnútorné Bytie.

A keď zachytíte malý závan toho, čo pociťuje ohľadom vás vaše Vnútorné Bytie, – ten pocit lásky a ocenenia, – Esther mala včera nádherný let a bol to skorý let, – a mala vskutku zaujímavú jazdu na letisko.. Bola v meste, s ktorým nebola oboznámená a viezla sa tam sama a minula odbočku k parkovacím garážam – a dostala sa na miesto, kde by nemala byť. A nemohla sa odtiaľ dostať!

A potom išiel okolo muž, – my vieme, znie to bláznivo, ale bol akoby uzavretý v priesmyku konštrukcie, – a dvaja milí muži tiež išli okolo, oblečení vo svojich vestách v nákladiaku, – a Esther zrolovala svoje okno a povedala: „Vidíte čo som si urobila..“ (smiech) A oni povedali: „Áno, odtiaľto nie je cesta von.“ (smiech) A Esther povedala: „Nemáte sendvič?“ (smiech)

A oni sa smiali a Esther povedala: „Vidím túto uzáveru pod pokutou, ktorá vraví: „Zákaz odbočenia vpravo.. Ale ak sa budete pozerať opačným smerom, myslím, že tam urobím odbočku doprava.“ (smiech) A oni povedali: „Toto je to, čo by sme urobili my.“ (smiech)

Takže Esther odbočila doprava a skončila pred autom vracajúcim sa z garáže. (smiech) A urobila si cestu cez množstvo ľudí kráčajúcimi s kuframi. A potom urobila objazd dookola celého terminálu. – Celú cestu okolo letiska. Musela odísť z letiska a vrátiť sa späť. A tentokrát to urobila správne..

A bola na seba tak pyšná, pretože – nielenže, že urobila chybu a necítila sa kvôli tomu zle, – to je nové, – necítiť sa kvôli tomu zle. – Ale naučila sa všetko, čo by ktokoľvek mohol vedieť o tomto letisku.. (smiech)

A potom to bolo bláznivé, – zaparkovala na mieste, ktoré bolo posledným parkovacím miestom na Zemi, – toto nie je jej štýl. Ale tak nejako to zapadalo do toho, čo sa už dialo.. Tá hybnosť bola istým spôsobom taká. Smiala sa a premýšľala – naozaj sa to oplatí, – vyčistiť si vašu vibráciu, predtým, ako šoférujete. (smiech)

A potom kráčala – veľmi – veľmi – veľmi – veľmi dlho, – kontrolovala svoje nové hodinky, – tak veľa krokov, – dobré, Bože! (smiech) A potom prišla k výťahu, no nevedela, aké podlažie chce – a vošla dnu a naozaj nič v tom nedávalo zmysel, ale nejaký muž vošiel s ňou a povedal jej, čo robiť. Povedal: „Nasledujte ma.“ Takže ho sledovala, až akosi už nejak tak vedela, kde je a potom, po istom čase, sa dostala do lietadla.

Plynula s takou novo-nájdenou úctou voči sebe samej. Nie preto, že sa naučila nové letisko, ale preto, že nebola na seba zlá, kvôli tomu, aká skutočne hlúpa bola. (smiech)

Ako len môžete vedieť – až pokiaľ to nezistíte, že na tom letisku prebiehajú stavebné úpravy?! – Žiadne z upozornení nebolo tam, kde malo byť. A keď sa k tomuto vrátila v myšlienkach späť – teraz už vidí, aká hlúpa bola jej chyba, – no koľko zábavy zažila so všetkými tými ľuďmi po ceste!

A keď sa dostala do lietadla, – toto je tá časť, ku ktorej sme sa naozaj chceli dostať: Bola v takom stave novo-nájdeného oceňovania, – nie kvôli jej brilantnej preprave letiskom, – tá bola možno najhoršia, akú kto kedy vykonal, (smiech) – ale kvôli tomu, že to bolo dobrodružstvo, ktoré ju nestiahlo emočne nadol. A objavná skúsenosť, ktorá jej bude ozaj dobre slúžiť, pretože toto letisko bude používať často.

A potom si založila slúchadlá, nastavila svoju hudbu na náhodné prehrávanie – a potom odišla na obežnú dráhu, s tým, ako sa k nej všetky jej obľúbené piesne pripojili v tej oslave „navždy šťastného žitia“.

Toto je to, čo si prajeme aj pre vás. Ale zaberie to isté príležitosti, kde budete zlí sami na seba, aby ste poznali tú lahodnosť toho, že to už viac nebudete robiť. A teraz, – táto časť je s vami už hotová, – boli ste na seba zlí už dosť dlho.

To, čo si my pre vás prajeme, aby ste vedeli, je to – ako vás vníma vaše Vnútorné Bytie, keď robíte tieto veci, kvôli ktorým ste na seba tvrdí.

Vaše Vnútorné Bytie tam nikdy nehľadí. Vaše Vnútorné Bytie je vždy orientované na riešenie. A ako pozoruhodné bolo to, že pri každom kroku na tej ceste tam, tam bol niekto, kto Esther pomohol von z tejto šlamastiky, do ktorej sa dostala! – Vždy je tam niekto. Vždy existuje cesta najmenšieho odporu. – Alebo cesta väčšieho odporu.

– Takže môžete svoj život urobiť pre vás takým tvrdým/ťažkým, ak chcete, – a väčšina ľudí už od momentu svojho prvého zistenia, že urobili chybu, idú hodnú chvíľu nadol cestou toho ťažšieho a ťažšieho a ťažšieho a ťažšieho, – po nejakú chvíľu. A to jednoducho nie je potrebné.

Od chvíle, keď zistíte, že ste mimo miesta, kde chcete byť, vaše Vnútorné Bytie je pre vás dokonca ešte prístupnejšie, pretože to je tam, kde začína skutočná zábava života. Ak viete presne, čo robíte – a nevykonávate žiadne silné žiadanie o vedenie a ste iba na akejsi mechanickej ceste, nasledujúc vzorce, ktoré ste robili vždy, – robiac tú istú vec po celý deň, každý deň, dávajúc všetko presne tam, kde ste to chceli mať, – toto nie je Tvorenie. – To je len opakovanie toho, čo bolo. Toto nie je expanzia, – to je iba opakovanie tej istej starej veci. Toto nie je dobrodružstvo. To je nuda!

Život prichádza, keď robíte chyby. Život prichádza, keď skutočne viete, čo nechcete, pretože to spôsobuje silnejšie žiadanie.

A teda, by ste si mohli navyknúť, – ak je tam niečo, čo naozaj viete, že nechcete, – vedieť, – že tá na riešenie orientovaná časť z vás, čo je vaše Vnútorné Bytie a ten tím, ktorým sme my všetci.. – sme v službe. A ponúkame návrhy.

A neexistuje život zábavnejší, či hodnejší žitia, či dobrodružnejší – ako: ten život, ktorý žijete, keď ste urobili zlú odbočku – a vaše Vnútorné Bytie a všetci vaši priatelia z Vnútorného Bytia – sú na nej. Celý ten vesmír sa stáva týmto spolupracujúcim ihriskom, keď sledujete ako sa pre vás veci vyrovnávajú. – To je ten dôvod, prečo vyhľadávate dobrodružstvo. Chcete cítiť to nadšenie toho, ako sa celá tá energia hýbe s vami.

Takže, – oceňovanie je iný spôsob, ako sa tam dostať. Ale keď ste na seba zlí, tak ste veľmi ďaleko od oceňovania. Naozaj to nemá cenu sa o to ani pokúšať. A tak, – čo urobíte, keď ste uprostred myšlienky, či klamnej viery, ktorú nepociťujete dobre? Keď ste na seba zlí?

– Jednoducho uznajte: „Som na seba zlý, znova sa týram. – Je to istý typ vzorca, ktorý som už nejakú chvíľu mal. A.. – je to OK.“[i]

A potom, – ráno, – predtým, ako váš deň zájde príliš ďaleko, – meditujte. A potom, – všimnite si, že tento deň je .. – lepší, – ako ten deň predtým. – Každý deň bude.. Každý deň bude.

Až napokon budete mať momenty „kroku 5“ po celom tom mieste, – čo sú tieto úchvatné momenty expanzie a dobrodružstva – a budete, práve tam s vami, cítiť tú silu vášho Vnútorného Bytia, vychutnávať si túto novú trať, túto novú dráhu, toto nové miesto, túto novú interakciu, tento nový nápad, – toto nové dovolenie si – mať tú expanziu, o ktorú ste žiadali…

[i] A nenadávajte si v tej chvíli, ale oceňte to, že ste si to uvedomili, lebo prvým krokom k zmene je uvedomenie, – už samotné uvedomenie nechceného vzorca v prítomnom momente ho mení k lepšiemu, tak sa za toto uvedomenie pochváľte 😊 (pozn. prekl.)

– Preklad: (Pôvodný záznam)

Kto je Abrahám

Čítajte tiež: Najdôležitejšie je to, čo sa deje práve TERAZ

Páčil sa vám článok? Prispejte TU čiastkou 3€, 5€, 10€, alebo ľubovoľnou sumou na podporu týchto stránok a ďalších prekladov. Vaše dary oceňujem. Ďakujem.